2009. július 31., péntek

Fönn vagy-e a zinternetten?

Annyira fura, hogy a mai világban egy csomó cég úgy gondolja, ők internet nélkül is meg tudnak élni. Aki próbált már például vízszerelési anyagokat keresni a környezetében, az tudja, miről beszélek. A legtöbb szolgáltatót és boltot csak a gagyi internetes cégjegyzékekben lehet megtalálni, már ha meg lehet (tudnék írni a sárgászöld alapon nagy, piros betűs villogó ízlésgyilkos ingyenlapokról is). Sokat csak előtte történő elhaladással lehet felfedezni.
A legfrissebb élményem az egyik magyar pincészet partnerlistáján szereplő cégekhez kötődik. Van, akinek a honlapja sima hibaüzenetet küld, van, akinek egy egyszerű lap, árak, katalógus és mindenféle infó nélkül.
De az is meglepett nemrég, hogy az egyetlen általam ismert, kultúra utalványt elfogadó külvárosi jegyiroda honlapján legalább egy éve üres a programok, koncertek rovat. Pedig nincs ott nagy pörgés, alig van 1-2 vevő, igazán lenne idő töltögetni a rovatokat (hogy a többi iroda mért nem fogadott el tőlem összesen 40.000 Ft-ot utalványban, az más tészta).
A háztartások elég nagy részét fiatalok, netre szocializált emberek vezetik, a koncertre járókról nem is beszélve. Lusta vagyok a külföldi helyzetnek utána nézni, de gyanítom, hogy nem mindenhol jár ennyire gyerekcipőben ez a dolog, így több mint egy évtizeddel az internet elterjedése után.

Nincsenek megjegyzések: