2009. július 23., csütörtök

Na, ne szórakozz!

Pedig mi megpróbáltuk. 21-én, évfordulónk kapcsán arra gondoltunk, hogy elsétálunk a Városligetbe, és megiszunk útközben egy-két sört. Neaggyisten pezsgőt. Mire a Deákról odaértünk, jól kitikkadtunk. Körbejártuk a ligetet, de sem a Kertem nevű hely nem volt nyitva, sem a műjégre sejtett szórakozóhely, se a Vajdahunyad várnál nem találtunk sörözőt. Végül a Gundel mellett sikerült megpihennünk egy kerthelyiségben, ahol 650-ért ihattunk 4 deci (korsónak mondott) sört. Vajon itt is elkezdődik az, ami a fagyinál már régóta megy, hogy az arcátlan árat egyre kisebb adagokkal próbáljuk leplezni és tetézni? Mindezek után visszakullogtunk a régebben jól bevált Gödörhöz, de nem volt gusztusunk lemenni. A 14 méter széles lépcsőn annyian ültek, hogy csak oldalazva lehetett volna lemenni. Még a legfelső szintre is vittek fel asztalokat. Annyi hely nem volt, hogy le tudjunk ülni, nemhogy székre, de a földre se. Mindenhonnan bringák lógtak. Fura kontraszt volt az üres Városligethez képest, a tűzijátékon szoktam ennyi önkéntes nyomorgót látni. Nem volt mit tenni, hazajöttünk.
Másnap Modoc invitált minket a ZP-be. El is mentünk, legalábbis a közelébe. Bemenni már lehetetlen volt, legalább 150-en álltak sorba a bejáratnál, körben a kerítés mellett, és még egy sávot is elfoglalt a tömeg az útból. A közelben horgonyzó A38 sem nézett ki jobban, csoda, hogy nem süllyedt el a tömegtől. Mindenhol kocsik parkoltak összevissza, melyekre a rendőrök lelkesen aggatták a büntető cetliket. A Duna partja is tele volt, meg is találtak hamar az agresszívan lejmoló minipunkok. Innen is hazajöttünk.
Ez számomra érthetetlen, az előző nyarakon nem volt ennyi ember ezeken a helyeken. Mindenki az ingyenes (<305 Ft) koncerteket keresi a válság miatt, vagy mi? A vezetésnek fel kéne ezt az igényt (is) ismernie, valamit tenni kellene, hogy legyen elég szórakozóhely a városban. Nonszensz, hogy nem lehet beférni azokra a helyekre, amiket kinézünk az adott estére.
Ha tudtok jó helyeket, amiket még nem kaptak fel ennyire, netán még zene is van, hovatovább, 700 alatt van a sör, szóljatok! Addig meg maradnak a fizetős koncertek, több próbát nem teszünk az ingyenesekkel, bár ezt már a belvárosi fesztivál után is megfogadtuk.

1 megjegyzés:

modoc írta...

és még 10 után be akarják záratni a belvárosi helyeket...
én legalább végleg kibékültem egy régebbi exszel, de élő Bimbi hiányzik, főleg a régi, a nem tömeges, hisztérikus történet, ami után dumáltunk kicsit a tagokkal, merhogy ők is emberek, vagy mi...